ثبت شرکت- ثبت محدود- ثبت تعاونی- کد اقتصادی
سلطان نشین عمان کشوری پادشاهی است در شرق شبه جزیره عربستان. پایتخت این کشور شهر مسقطمی باشد. عمان از شرق به دریای عرب و از شمال به دریای عمان محدود می شود. این کشور از جنوب با یمن و از غرب با عربستان سعودی و امارت متحده عربی همسایه است. عمان همچنین دارای مرز دریایی با ایران نیز می باشد.
این کشور دارای دو برونبوم است. قطعه کوچکی از عمان در قسمت جنوبی تنگه هرمز قرار دارد که مسندم نام دارد. این قطعه از سرزمین اصلی جدا افتاده است. برون بوم دیگر شهرستان مدحاء نام دارد که توسط امارات متحده عربی احاطه شدهاست.
از قرن ۱۷ میلادی عمان دارای سلطنت مستقل بوده است. در قرن ۱۹ میلادی این کشور در اوج قدرت خود بوده است. با کاهش قدرت در قرن بیستم میلادی این کشور تحت تاثیر و نفوذ گسترده پادشاهی انگلستان قرار گرفت اما هیچگاه به شکل رسمی بخشی از آن نگردید. عمان ارتباطات گسترده نظامی و سیاسی با ایالات متحده و پادشاهی انگلستان دارد ولی سیاست خارجی مستقلی اتخاذ می کند. حکومت این کشور پادشاهی مطلقه است اما پارلمان نیز نقش قانون گذاری و نظارتی اندکی دارد.همانند سایر کشورهای عربی خلیج فارس منبع اصلی درآمد کشور، نفت است. هر چند نسبت به همسایگان، این کشور تولید کننده متوسطی است. کشاورزی و ماهیگیری نیز دو منبع مهم درآمد در عمان هستند. منبع جایگزین دیگر توریسم است.
ثبت شرکت در عمان به دو صورت می باشد:
۱- طرف ایرانی حقیقی
۲- طرف ایرانی حقوقی (برای مثال متقاضی میتواند در صورت داشتن شرکتی در ایران، مدارک شرکت را ترجمه و به عنوان طرف ایرانی حقوقی با طرف عمانی شرکت ثبت کند).
طبق آخرین قوانین عمان، برای ثبت شرکت طرف ایرانی ۷۰% و طرف عمانی ۳۰% از سهام شرکت را دارا میباشند که این درصد تنها به دلیل وجود قوانین عمان برای ثبت شرکت مطرح شده است، اما طرف عمانی طبق قراردادی که با طرف ایرانی منعقد میکند هیچ حق دخالتی در مدیریت و سود شرکت نخواهد داشت و طرف عمانی پیرو این قرارداد، تنها به دریافت پولی به صورت ماهانه یا سالیانه اکتفا کرده و در مسائل داخلی شرکت حق هیچ گونه دخالتی ندارد.
در صورت ثبت شرکت با روش نخست (حقیقی)، مالک یا مالکان ایرانی با گذراندن مراحل ثبت شرکت که بین ۳ تا ۴ ماه زمان خواهد برد، میتوانند شرکت خود را به ثبت برسانند. در این روش مالک باید دفتری اجاره نموده و با استخدام کارمندان روند کاری خود را در ۶ ماهه اول از تاریخ ثبت شرکت اثبات کند. در این دوره ی ۶ ماهه، اقامت ۶ ماهه به مالکان داده میشود و آنها باید آمادگی کافی را برای بازدید ادارات مربوطه از عملکرد شرکت داشته باشند. در صورت تایید نمایندگان این ادارات بعد از ۶ ماه، اقامت ۲ ساله به مالکان داده میشود که قابل تمدید است.
در صورت ثبت شرکت با روش دوم (حقوقی)، مالک ایرانی میبایست مدارک شرکت غیر عمانی خود را به ادارات مربوط در عمان ارائه دهد و شرکت جدید که میتواند با نام دیگری نیز ثبت شود دایر کند. مزیت این نوع ثبت شرکت، مدت زمان کوتاه انجام مراحل ثبت شرکت (تقریبا ۱ ماه) و اخذ اقامت ۲ ساله بعد از ثبت شرکت میباشد. در این نوع ثبت شرکت، مالک تنها نیاز به اجاره مکانی برای ۲ ماه نخست خواهد داشت و بعد از آن میتواند تنها به داشتن آدرسی پستی بسنده نماید.
نکات مهم:
۱- در هر دو نمونه ثبت شرکت، پروانه ی شرکت هر پنج سال یکبار تمدید میشود و هزینه ی سالیانه را در بر نخواهد داشت.
۲- تنها هزینه ی سالیانه برای مالک ایرانی شرکت، هزینه ی اسپانسر عمانی است.
۳- طبیعتا افتتاح حساب در بانکها برای هر دو نوع شرکت امکان پذیر است، ولی قابل ذکر است اگر چه گردش مالی متناسب با زمینه ی فعالیت برای هر دو نوع شرکت تعریف میشود، توصیه میشود تجاری که به دنبال تبادلات مالی بالا (به صورت خاص افتتاح LC) با بانکهای اروپایی و آمریکایی هستند از روش نخست برای ثبت شرکت استفاده کنند.
۴- مالیات سالیانه برای شرکتها در عمان ۱۲% میباشد.
ثبت شرکت در مناطق آزاد عمان
ثبت شرکت در مناطق آزاد میتواند مالکیت ۱۰۰% طرف ایرانی را شامل شود و نیازی به طرف عمانی ندارد. نکته مهم در مورد ثبت شرکت در مناطق آزاد، ارائه ی پروپزالی قوی به هیئت تصمیم گیر آن مناطق میباشد که در صورت تایید آنها ثبت شرکت انجام میپذیرد.
قوانین گمرکی در عمارات
واردات کالا به خاك عمان، صرفاً توسط شر کتهايي که در عمان به ثبت رسيده اند امكانپذير می باشد. همچنين کالاهايي که نياز به خدمات پس از فروش دارند، بايستي داراي و کيل عماني براي انجام امور مربوط به ترخيص کالا باشند.
متوسط نرخ تعرفه گمركي واردات به عمان براي كل كالاها 5/ 5 درصد، كالاهاي كشاورزي
4/7 درصد و كالاهاي غيركشاورزي 6/ 10 درصد است.
برخي کالاها مانند دام زنده، انواع گوشت به جز گوشت خو ک ، برنج، گندم، آرد ذرت، ميوه تازه و چای از عواض گمرکی معاف هستند.
قوانین مالیاتی
عمان کمترين ميزان ماليات در منطقه خاورميانه را دارد. ميزان ماليات دريافتي از شعبه هاي شر کتهاي خارجي غير عضو شوراي همکاري خليج فارس در عمان دوازده درصد و سقف معافيت مالياتي اين شرکتها، سي هزار ريال عمان است. ماليات شر کتهاي خارجي تا پيش از سال 2001 ميلادي، معادل پنجاه درصد و پس از آن سي درصد بود.
بر اساس قوانين عمان، ميزان ماليات بر درآمد شر کتهايي که بيش از هفتاد درصد از مالكيت آنها خارجي است، سي درصد ميباشد. همچنين حدا کثر ميزان ماليات بر درآمد موسسات محلي و شر کتهايي که کمتر از هفتاد درصد آنها داراي مالکيت خارجي است، حداکثر دوازده درصد تعيين شده است. ميزان ماليات شر کتهاي خارجي که داراي شعبه در عمان هستند، بر حسب درآمد شعبه محا سبه شده و بين پنج تا سي درصد در نوسان است
راه های دریایی
راه دريايي ازکانالهاي مهم ارتباط ميان ايران و عمان به ويژه در زمينه ي بازرگاني است. شرکت کشتيراني جمهوري اسلامي ايران و شرکتهاي زيرمجموعه آن به عنوان بزرگترين شرکت در زمينه حمل و نقل دريايي کالاهاي بازرگاني به صورت عمده بين بنادرايران و حوزه خليج فارس فعال هستند. در خصوص کالاهاي بازرگاني خرده، نيز شناورهاي سنتي تابع شر کتهاي تعاوني لنج داران هر بندر مبادرت به حمل کالا مي کنند. با اين حال، تعداد زيادي شرکت نيز در زمينه نمايندگي کشتيراني و ارايه خدمات تخليه وبارگيري و حمل و نقل در حوزه دريايي فعال هستند.سفرهاي منظم شركت كشتيراني جمهوري اسلامي ايران )هر پانزده روز يك سفر( از بندرعباس به بندر سلطان قابوس برقرار است.
فاصله دريايي بنادر ايران با بندر سلطان قابوس به صورت زير است:
™ از بندر شهيد رجايي تا مسقط 251 مايل دريايي. ™
™ از بندر امام خميني تا مسقط 717 مايل دريايي. ™
™ از بندر خرمشهر تا مسقط 73 مايل دريايي. ™
™ از بندر بوشهر تا مسقط 592 مايل دريايي. ™
™ از بندر شهيد باهنر تا مسقط 53 مايل دريايي. ™
™ از بندر چابهار تا مسقط 155 مايل دريايي.
راه های هوایی
بين فرودگاههاي ايران و عمان پرواز مستقيم وجود ندارد. در حال حاضر شرکت هواپيمايي ايران اير يك پرواز در روز شنبه هر هفته به صورت غيرمستقيم در مسير تهران- چابهار-مسقط دارد. همچنين شركت هواپيمايي امارات هر روز هفته از مسير دبي، شركت هواپيمايي قطر از مسير دوحه، شركت هواپيمايي الاتحاد از مسير ابوظبي و شركت هواپيمايي گلفايراز مسير بحرين پرواز غيرمستقيم از مبدا تهران به مقصد مسقط دارند.پروازهاي برگشت نيز در همان روزها انجام ميشود 5. شبكه هاي توزيع بر اساس آمار سال 2009 ميلادي، وجود 128 فرودگاه، برخورداري از حدود 42.300كيلومتر جاده، شش پايانه بندري و 2.092 كيلومتر خط ساحلي باعث شده كه سيستم حمل و نقل كالا در اين كشور از وضعيت مناسبي برخوردار باشد. بنابراين مي توان ازسرعت و مدت زمان حمل كالا در تجارت با کشورهاي ديگر و همچنين از بنادر و شهرهاي عمانبه شهرهاي ديگر آن، اطمينان نسبي حاصل کرد. در اين كشور بنادر مهم كه بيشترين مراودات تجاري را انجام مي دهند عبارتند از:
™ بندر قابوس: مهمترين و مجهزترين بندر عمان است و در نزديكي مسقط قراردارد.
™ بندر خصب: در شبه جزيره مسندم واقع شده و به دليل وجود نيروي دريايي عمان ™در اين ناحيه اهميت زيادي دارد.
™ بندر صحار: در استان باطنه واقع شده است. ™
™ بندر مطرح: در چهاركيلومتري شمال غربي مسقط قرار گرفته و از بنادر مهم عمان ™محسوب ميشود. با توجه به موقعيت مناسبي كه اين بندر دارد محل مناسبي برايپهلوگيري كشتيهاي اقيانوسپيما است.
™ بندر ميناالفحل: با استفاده از خط لوله، نفت خام از مناطق داخلي عمان به اين بندر ™منتقل و از اين طريق به خارج از كشور صادر ميشود.
™ بندر صور: در 85 مايلي جنوب شرقي مسقط قرار گرفته و بيشتر جنبه ماهيگيري ™دارد.
™ بندر مينا ريسوت: اين بندر مخصوص بارگيري كشتي هاي نفتكش است و در ™ نزديكي يمن قرار دارد.
™ بندر بركه: اكثر ساكنان اين بندر ايراني و بلوچ هستند. ™
™ بندر لوا: اين بندر در شمال عمان واقع شده است. ™
ساير بنادر عمان عبارتند از:
بندر صلاله. ™- بندر سوادمي. ™- بندر مراغه. ™ بندر سويق. ™- بندر خابوره. ™- بندر صحم.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 77516567 تماس حاصل فرمایید.
موضوع : مقالات