پیش از اینکه ایران با مشکل کم آبی و کاهش بارشها مواجه شود، برنج در استانهایی مانند گیلان، مازندران، گلستان، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، فارس، اصفهان، اردبیل و آذربایجان شرقی کشت میشد اما با دامنگیر شدن خشکسالی در کشور، وزارت جهاد کشاورزی به تمام استانهای تولید کننده برنج ابلاغ کرد تا از کاشت برنج خودداری کنند و کاشت این محصول تنها در دو استان گیلان و مازندران مجاز باشد.
*واردات 33 هزار تن برنج تاریخ مصرف گذشته
پس از این ممنوعیت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت تفاهم نامهها و قراردادهایی را با کشورهایی مانند هند، پاکستان و تایلند برای واردات برنج با تاییدیه وزارت بهداشت و آموزش کشور به امضا رساندند تا در زمانی غیر از زمان برداشت برنج که بازار با کمبود این محصول مواجه میشود بتوانند برنج مورد نیاز مردم را تامین کنند. البته گاهی تخلفاتی اعم از لغو بیموقع ممنوعیت واردات و یا واردات برنج مشکلدار و آلوده به کشور هم وجود داشته است.
در جدیدترین این تخلف واردات 33هزار تن برنج تاریخ مصرف گذشته است که در این خصوص یک منبع آگاه اظهار کرد: شرکت بازرگانی دولتی 33 هزار تن برنج وارد کرده که مبدا آن ذکر نشده اما در مرحله بررسی وزارت بهداشت قرار دارد که اگر این موضوع تایید شود باید برای خلاصی از آن به دنبال راه چاره بود.
این منبع آگاه در رابطه با راه خلاصی از دست این برنج خاطرنشان کرد: در صورت تایید عدم استفاده از این برنج برای مصرف در کشور این برنج یا از کشور خارج میشود و یا به عنوان خوراک دام برای مرغداریها ارسال میشود.
منبع : اقتصاد آنلاین
موضوع : ---