ثبت شرکت-ثبت محدود-ثبت تعاونی-حسابداری-
روشهای رسیدگی به رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه
فاصله زمانی بین تاریخ ترازنامه و آخرین روز اجرای عملیات حسابرسی را دوره بعد از تاریخ ترازنامه می گویند حسابرسان با بررسی انقطاع زمانی دریافت ها ، پرداخت ها ، موجودی مواد و کالا و مطالعه و بررسی آخرین صورت مالی میان دوره ای ، صورتحساب مجامع عمومی ، هیأت مدیره و کمیته حسابرسی پرس و چو از مدیریت ، دریافت تاییدیه از وکیل حقوق و تایید مدیران به تاریخ آخرین روز اجرای عملیات حسابرسی اطلاعاتی درباره رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه کسب می کنند.
به طور کلی مسئولیت حسابرسان در قبال اجرای روشهای رسیدگی مربوط به گردآوری شواهد درباره رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه تنها تا آخرین روز اجرای عملیات حسابرسی ادامه می یابد تاریخ گزارش حسابرسان تاریخ آخرین بند اجرای عملیات حسابرسی می باشد اما حسابرسان بعد از تکمیل روش رسیدگی معمول نیز مسئولیت رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه ای که قبل از انتشار گزارش حسابرسی به اطلاع آنان برسد را بر عهده دارد.
در صورتی که واقعه ای بعد از تاریخ تکمیل کار حسابرسی ولی قبل از انتشار گزارش حسابرسی صورت گرفته باشدو از طرف مدیریت به اطلاع حسابرس برسد موضوع منجر به تعدیل صورت مالی و افشا در یادداشتهای پیوست صورتهای مالی و یا در بند گزارش حسابرسان شود حسابرسان باید از تاریخ گذاری دوگانه استفاده نماید و به شماره یادداشت و یا بند گزارش حسابرسی که موضوع در آن مطرح کرده است.
ممکن است حسابرسان تصمیم بگیرند جهت بررسی رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه تا تاریخ اطلاع به محل شرکت مراجعه و رسیدگی خود را تا آن تاریخ گسترش دهند.
تاریخ گذاری دو گانه مسولیت حسابرس را برای افشا تنها برای یک قلم خاص تا دومین تاریخ گسترش دهد در صورتی که تاریخ دوم به عنوان تاریخ گزارش حسابرس انتخاب شود مسئولیت حسابرس در قبال تمام مندرجات صورت مالی گسترش می یابد.
موضوع : مقالات