به پرتال ثبت شرکت ارشیا خوش آمدید امروز : یکشنبه ، 31 فروردین 1404
ثبت شرکت

جستجو در سایت

پلمپ دفاتر 1396

انجمن ثبت شرکت ایران

ثبت شرکت در سراسر ایران :
موضوع مناسب برای ثبت شرکتها

سایر امور ثبتی :
ثبت برند در تهران
سایر محلات تهران

یادگیری مشارکتی و کاربست آن در آموزش حسابداری

  ثبت محدود- ثبت تعاونی- تغییرات - ثبت شرکت –تغییرات خاص –تغییرات محدود – صورتجلسات – پلمپ دفاتر
کمترین هزینه و هدیه ویژه و فروشگاه اینترنتی طراحی سایت

 

یادگیری مشارکتی و کاربست آن در آموزش حسابداری

 

مقدمه

انتخاب روش تدریس یکی از مراحل با اهمیت طراحی آموزشی است. معمولاً مربیان پس از انتخاب محتوا و قبل ازتعیین وسیله باید خط مشی و روش مناسب تدریس خود را انتخاب کنند. روش تدریس، چگونگی فعالیت فراگیران را برای رسیدن به هدفهای آموزشی مشخص می سازد. سالها در مراکز آموزشی از روشهای سنتی تدریس استفاده شده است، از قبیل روش سخنرانی، روش آمرانه و روش کتاب محوری که در حال حاضر نیز در بسیاری از دانشگاهها و مراکز آموزشی اعمال می شود.

بسیار از صاحبنظران آموزش و پرورش معتقدند روشهای مزبور کمتر باعث ایجاد تفکر خلاق و تفکر انتقادی در فراگیران می شود. به همین دلیل در بیشتر کشورهای پیشرفته جهان استفاده از روشهای تدریس جدید آغاز شده است. نتایج حاصل از کاربست این روشها با نتایج حاصل از کاربست روشهای سنتی تدریس در قالب گروههای کنترل و آزمایش مقایسه شده و روشهای تدریس موثرتر و کارامدتر انتخاب می شود.

رویکرد یادگیری مشارکتی، رهیافتی جدید در تدریس محسوب می شود. فنون یادگیری مشارکتی در تدریس دروسی مانند ریاضیات که مسائل آن تنها دارای یک پاسخ صحیح است با موفقیت به کار گرفته شده است. این رویکرد به دلیل انعطافپذیری زیاد برای استفاده در دروس دیگر تعدیل پذیر است (Burns, 1987 ) هدف این مقاله معرفی رویکرد یادگیری مشارکتی و چگونگی کاربست آن در تدریس یکی از مباحث با اهمیت حسابداری با عنوان تجزیه و تحلیل صورتهای مالی است.

 

 

رویکرد یادگیری مشارکتی

کوششهای چشمگیر به منظور تغییر آموزش حسابداری، حاصل بیانیه ها و اعلامیه های رسمی کمیسیون تغییر آموزش حسابداری (AECC )، انجمن حسابداران رسمی امریکا (AICPA ) و هشت شرکت بزرگ حسابرسی دنیا بوده است. این بیانیه ها به ویژه بر تشویق فراگیران به مشارکت در فرایند یادگیری تاکید دارند. مثلاً کمیسیون تغییر آموزش حسابداری در بیانیه شماره 1 خود تحت عنوان «هدفهای آموزشی حسابداران» اظهار می کند (AECC, 1990 ): فراگیران باید در فرایند یادگیری مشارکت فعال داشته باشند و نباید صرفاً دریافت کنندگان غیر فعال اطلاعات باشند. یکی از روشهای تشویق فراگیران به مداخله در فرایند یادگیری، رویکرد یادگیری مشارکتی است. این رویکرد دستیابی به بسیاری از هدفهای انجمن حسابداری امریکا (AAA ) را میسر می سازد و به وضوح، مهارتهای حل مسئله و تفکر انتقادی را افزایش داده و انجام موفقیت آمیز کارها با همکاری دیگران را تسهیل می کند. در این رویکرد مهارتهای حل مسئله و تفکر انتقادی از طریق مباحثات جمعی و کار گروهی، ایجاد می شود و گسترش می یابد. یادگیری مشارکتی فراگیران را به قبول مسئولیت در آموزش خود ترغیب می کند (Edward, 1996 ). شالوده و بنیان این رویکرد توسط پروفسور هووارد ایتون نهاد شده است. او در این باره می گوید: شما فرصتی برای آموختن یافته اید. این مانند کار اجباری در زندان یا سرگرمی بیفایده اجتماعی نیست، کاری واقعی است. کاری که مسئولیت را به دو صورت منتقل می کند. اولاً شما مسئول یادگیری خودتان هستید، ثانیاً در یادگیری همکلاسیهایتان مسئولیت مشابه دارید (Johnson, 1991 ).

رویکرد یادگیری مشارکتی نوعی فعالیت گروهی کوچک اما سازمند است و اعضای گروه یادگیری، با همکاری یکدیگر، جهت دستیابی به هدفی مشترک فعالیت می کنند. فراگیران می خواهند یادگیری خود و دیگر اعضای گروه افزایش یابد. هدف مشترک گروه ممکن است فراگیری یک مفهوم، حل یک مسئله یا اجرای یک تحقیق علمی باشد. این رویکرد مبتنی بر وابستگی متقابل مثبت بین اعضای گروه، مسئولیت شخصی اعضا، مهارتهای اجتماعی و پردازش گروهی است (Caldewell, 1996 ).

مطالعات انجام شده نشان می دهد (Edward, 1996 ) استفاده از یادگیری مشارکتی باعث می شود فراگیران اطلاعات بیشتری را برای مدت زمان طولانیتر نگهداری کنند. کاربست این روش در کلاس درس همراه با روش سخنرانی منجر به پرورش مهارتهای تحلیلی فراگیران خواهد شد. چنانکه قبلا‌ً نیز گفته شد این رویکرد در دروسی مانند ریاضیات با موفقیت اعمال شده است و به دلیل انعطاف پذیری جهت استفاده در دروس دیگر تعدیل پذیر است؛ با توجه به اینکه رهیافت یادگیری مشارکتی مبتنی بر مفهوم گروههای یادگیری است. در ادامه به تشریح این گروهها می پردازیم.

 

گروههای یادگیری

معمولاً یک گروه یادگیری از 3 تا 5 فراگیر تشکیل می شود. این گروهها در دوره های کوتاهمدت و درازمدت روی حل مسائل، تبیین موضوع درسی و سایر تکالیف فعالیت دارند. فراگیران جهت دستیابی به یک راه حل توافقی برای تکلیف درسی تلاش می کنند. راهبردهای یادگیری مشارکتی مشخصاً‌ مستلزم به کارگیری سه نوع از گروههای یادگیری است (Edward, 1996 ):

1- گروههای رسمی یادگیری مشارکتی

2- گروههای غیر رسمی یادگیری مشارکتی

3- گروههای مشارکتی پایه

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ایمیل info@arshiyagroup.ir تماس حاصل فرمایید و یا به شماره 500011008069819 پیامک ارسال فرمایید

تماس با ثبت شرکت ارشیا

موضوع : مقالات

تاریخ : 12-12-1393, 08:00

 

تمامی نظرات در کمتر از 12 ساعت پاسخ داده می شود

ارسال نظر


روزنامه رسمی

مشاوره ثبت شرکت
دفاتر پستی منتخب

ثبت شرکت برای اتباع خارجی

موضوعات پرکاربرد ثبتی :
ثبت شرکت در سراسر ایران

ثبت شرکت در تهران
سایر محلات تهران
تماس
واتس آپ
موبایل
کرکره برقی پارکینگدرب ضد سرقتصندلی پلاستیکی , کاشت مو , مزوتراپی