به پرتال ثبت شرکت ارشیا خوش آمدید امروز : سه شنبه ، 20 آذر 1397

امکان ابتلا به سرطان به‌واسطه استفاده از "ظروف استیل"

امکان ابتلا به سرطان به‌واسطه استفاده از "ظروف استیل"

 

فولاد ضدزنگ یا Stainless Steel که در ایران آن را به نام مختصر «استیل» می‌شناسیم، از ترکیب آهن و فلزات دیگر ساخته می‌شود؛ با ترکیب کردن آهن و فلزاتی مانند کروم، نیکل، مولیبدن و تیتانیوم، مقاومت و دوام ظروف آهنی حاصله افزایش می‌یابد و ظروف استیل را به ظروفی مقاوم در برابر آسیب‌ها و خوردگی‌های رایج در ظروف آهنی تبدیل می‌کند.

این ظروف تا حدودی سبک‌تر و در مقابل فرسودگی، آسیب ناشی از حرارت بالا، خراش و سایش بسیار مقاوم‌تر از ظروف آهنی هستند اما در استیل، انتقال حرارت تا حدودی کاهش می‌یابد؛ علاوه بر انتقال حرارتی کمتر، چسبیدن مواد غذایی به این ظروف نیز به‌عنوان دومین مشکل شناخته می‌شود.

مشکل دیگر این ظروف آن است که غذاهای اسیدی در تماس با ظروف استیل ضدزنگ، کروم را از ظرف برداشت می‌کنند؛ مسمومیت با کروم به‌علت حالت اکسیداتیو این عنصر خصوصا در فرم IV است، کروم III نسبت به فرم IV ایجاد مسمومیت کمتری می‌کند چراکه خیلی کم جذب می‌شود؛ مطالعات اخیر انجام‌شده بر انواع مکمل‌های کروم III  نشان داده‌اند که:

ــ پیکولینات کروم و اسید پیکولینیک در موش‌ها خاصیت موتاژنی داشته‌اند.

ــ نیکوتینات کروم و کلراید کروم در موش‌ها خاصیت موتاژنی نداشته‌اند.

ــ کلراید کروم و ترکیبات شلاته کروم در انسان خاصیت سمی نداشته‌اند.

کروم IV به‌علت قدرت اکسیداتیو بالا برای انسان مضر است و از جمله می‌تواند باعث سرطان ریه شود؛پخت‌وپز در ظروف استیل ضدزنگ از عمده‌ترین منابع آلوده‌کننده به این عنصر است البته برخی از غذاها (مثل آب پرتقال) و مواد موجود در دستگاه گوارش قدرت تبدیل این کروم به نوع III را دارند. (احمدرضا درستی مطلق، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران http://drdorosty.blogfa.com/cat-8.aspx)

لازم به یادآوریست بر اساس برخی تحقیقات، در افرادی که نزدیک کارخانجات استیل‌سازی یا هر کارخانه دیگری با آلایندگی بالا با منگنز، زندگی می‌کنند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون افزایش می‌یابد.

نگهداری ظرف استیل نسبت به انواع آلومینیومی و مسی ساده‌تر است زیرا به ساییدن و برق انداختن نیاز ندارند؛ این ظرفها زنگ نمی‌زنند اما چنان‌که گفتیم رسانای حرارتی خیلی خوبی نیستند و حرارت را به‌طور یکنواخت منتقل نمی‌کنند به همین دلیل هنگامی که به‌روی شعله مستقیم قرار می‌گیرند، بعضی از قسمت‌های آن داغ‌تر می‌شوند لذا غذا را باید مرتب در آنها هم زد تا یکنواخت حرارت ببیند وگرنه احتمال سوختن قسمت‌هایی از غذا زیاد است.

نکات مهم در خرید و استفاده از ظروف استیل

1 ــ تا حد امکان به‌هنگام خرید، محصولات شرکت‌های معتبر را در اولویت خرید خویش قرار دهید.

2 ــ صاف و صیقلی بودن کف ظرف را به‌دقت بررسی کنید؛ پس از مدتی به‌کارگیری این ظروف و استفاده از وسایل فلزی برای برداشت غذا از این ظروف، این کف صاف و صیقلی آسیب خواهد دید؛ هرچه در ابتدا، تعداد و میزان آسیب‌های دیواره و کف ظرف کمتر باشد، از نظر بهداشت مواد غذایی بهتر خواهد بود.

 

منبع : اقتصاد آنلاین

موضوع : اخبار روز

تاریخ : 7-06-1397, 08:00

 

تمامی نظرات در کمتر از 12 ساعت پاسخ داده می شود

ارسال نظر


روزنامه رسمی

رهگیری پرونده ثبت شرکت
دفاتر پستی منتخب

ثبت شرکت برای اتباع خارجی

ثبت شرکت سهامی خاص :
اطلاعیه ها و اخبار
نظرسنجی
به نظر شما مناسب ترین شرکت برای شروع فعالیت اقتصادی کدام شرکت می باشد ؟
شرکت محدود
شرکت خاص
موسسه
شرکت تعاونی
ثبت شرکت در سراسر ایران
پشتیبانی ثبت ارشیا
||کرکره برقی|ایزوگام|کفسابی